Άρθρα

«Η Νέα Δημοκρατία απαξιώνει τα Δημόσια Πανεπιστήμια εξυπηρετώντας τους κολεγιάρχες»

«Η Νέα Δημοκρατία απαξιώνει τα Δημόσια Πανεπιστήμια εξυπηρετώντας τους κολεγιάρχες»

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δήθεν «απαξιώνει» τη Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση και «εξυπηρετεί» τα συμφέροντα των ιδιωτικών κολεγίων “«φυτεύοντας» στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας διάταξη με την οποία, απόφοιτοι κολεγίων οι οποίοι δεν έχουν πετύχει αναγνώριση των ακαδημαϊκών τους τίτλων από τον ΔΟΑΤΑΠ, αποκτούν την δυνατότητα ως «πανεπιστημιακής μόρφωσης υποψήφιοι» να παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς για διορισμό στο Δημόσιο»”. (https://www.syriza.gr/article/id/86597/O-Nikos-Filhs-sthn-Epitroph-Morfwtikwn-Ypothesewn:-Na-aposyrthei-h-diataksh-gia-ta-kolegia.html)

Το fake news αυτό με μικρές παραλλαγές και διανθίσεις επαναλαμβάνεται μονότονα τις τελευταίες ημέρες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια:

Οι απόφοιτοι κολεγίων χωρίς αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ είχαν την δυνατότητα να παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς πρόσληψης εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ καθ’ όλη σχεδόν την διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε  κανονικότατα τις ρυθμίσεις για τις οποίες σήμερα κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία, κατά τα 4 πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του. Ο νόμος αυτός, ο οποίος άλλαξε μόλις λίγους μήνες πριν τις εκλογές για ψηφοθηρικούς λόγους, εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κατά την προηγούμενη προκήρυξη για κατάρτιση πινάκων εκπαιδευτικών: ΦΕΚ 1283/2018. (http://www.et.gr/idocs-nph/pdfimageSummaryviewer.html?args=sppFfdN7IQP5_cc–m0e183Yj8syUyOHW9Ng2OzLnL-8rzSZFxgk-aQ8stXR4YPpkAYi3ORfmapDjq9tTrDvLqaE5UaGYpvY75h8iB-tM3_vKMSuwFT8g8jMbcMCublFfxlNP8qam0YIwGAZk90vrWYlmzs2zjAZYKmbeqwx2zkImMR7qerBGw..)

Fake news “2 σε 1”

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην παραπάνω αποκάλυψη αφενός ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας την και αφ’ ετέρου παράγοντας ένα ακόμα fake news: ότι δήθεν η ισότιμη αντιμετώπιση των αποφοίτων κολεγίων ήταν μόνο ζήτημα μνημονιακής υποχρέωσης.

Η αλήθεια:

Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για ζήτημα συμμόρφωσης της χώρας μας στις απαιτήσεις του δικαίου της Ε.Ε. ως προς την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας. Η  δε αλλαγή του σχετικού πλαισίου στο τέλος της κυβερνητικής θητείας ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία με προειδοποιητική της επιστολή (2019/4061) απειλεί τη χώρα μας με εν δυνάμει παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Πηγή: Η Αυγή

Author: Fake News