Άρθρα

Άδωνις τακτοποιεί πελάτη Γεραπετρίτη εν μέσω πανδημίας: Παρακάμπτουν το ΣτΕ για το ξενοδοχείο που κρύβει την Ακρόπολη – Οι ορθόδοξες εκκλησίες είναι κλειστές και τα τζαμιά ανοιχτά – Ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει πρόωρες εκλογές εν μέσω κρίσης

Άδωνις τακτοποιεί πελάτη Γεραπετρίτη εν μέσω πανδημίας: Παρακάμπτουν το ΣτΕ για το ξενοδοχείο που κρύβει την Ακρόπολη – Οι ορθόδοξες εκκλησίες είναι κλειστές και τα τζαμιά ανοιχτά – Ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει πρόωρες εκλογές εν μέσω κρίσης

Η εταιρεία Βασάκου εντάχθηκε στα καθεστώτα ενίσχυσης (φορολογικές απαλλαγές) του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 τον Απρίλιο του 2019 επί Υπουργίας του κ. Γιάννη Δραγασάκη. Για τη συγκεκριμένη αλλά και όλες τις υπόλοιπες εταιρείες που εντάχθηκαν βάσει του εγκεκριμένου τον Απρίλιο 2019 πίνακα, εκδόθηκαν τώρα, όπως ο νόμος ορίζει, οι ατομικές πράξεις υπαγωγής.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η μετέπειτα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακύρωσε την οικοδομική άδεια της εν λόγω επένδυσης, δεν επηρεάζει την υπαγωγή της καθώς οι φορολογικές απαλλαγές παρέχονται για μετά την έναρξη της νόμιμης λειτουργίας της. Δηλαδή, αν και όταν λάβει νόμιμη άδεια.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρεία έχει λάβει έγκριση για φορολογικές απαλλαγές ύψους 3,6 εκατομμύριων ευρώ σε βάθος δεκαετίας από την ώρα που θα ξεκινήσει τη λειτουργία της. Δηλαδή πρώτα θα εκδοθεί, αν εκδοθεί, η νόμιμη οικοδομική άδεια, μετά θα γίνουν οι οικοδομικές εργασίες και η ανέγερση του κτιρίου, μετά θα ξεκινήσει η λειτουργία του, αν έχουν εκπληρωθεί όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις και εν συνεχεία, σε βάθος 10 ετών, θα πάρει τις φορολογικές απαλλαγές που προβλέπονται από τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η λογική του Αναπτυξιακού Νόμου που ψηφίστηκε επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει – και σωστά – ως προαπαιτούμενο την έκδοση άδειας καθόσον μιλάμε για επενδυτικά σχήματα εν εξελίξει που λαμβάνουν τις απαιτούμενες άδειες κατά την πορεία.

Κατά συνέπεια, τα σχετικά πρωτοσέλιδα, λοιπά δημοσιεύματα και αναρτήσεις του συστήματος της Κουμουνδούρου στα οποία βασίζεται και η σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή είναι απολύτως ψευδή. Η ένταξη της συγκεκριμένης επένδυσης στον Αναπτυξιακό Νόμο είναι νόμιμη και ισχυρή και η έκδοση της ατομικής πράξης υπαγωγής απολύτως υποχρεωτική από τη Διοίκηση. Η χυδαιότητα και η γελοιότητα δε περνούν σε άλλο επίπεδο καθόσον αναπαράγεται και φωτογραφία του υποτιθέμενου «κτιρίου της ντροπής» που κρύβει την Ακρόπολη! Φυσικά το εν λόγω κτίριο δεν υπάρχει, καθώς δεν έχει εκδοθεί σχετική οικοδομική άδεια και αυτονόητα δεν έχει ξεκινήσει καν η ανέγερσή του.

Οι ορθόδοξες εκκλησίες είναι κλειστές και τα τζαμιά ανοιχτά
(πηγή: https://ethnikismos.net/2020/04/15/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%bd/

Πρόκειται για μια απολύτως ψευδή είδηση που αναπαράγεται με διάφορες παραλλαγές, ανάλογα με τη φαντασία και το γούστο του εκάστοτε «δημιουργού» της.

Βάσει της εν ισχύ ΚΥΑ για προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, απαγορεύονται, παρουσία κοινού, οι λειτουργίες, λατρευτικές συνάξεις, ιεροπραξίες και πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητας, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας. Ως εκ τούτου ακριβώς οι ίδιοι περιορισμοί που ισχύουν και εφαρμόζονται για τις ορθόδοξες εκκλησίες, ισχύουν και εφαρμόζονται απαρέγκλιτα τόσο για τα τζαμιά όσο και για κάθε άλλο χώρο θρησκευτικής λατρείας ανά την επικράτεια.

Ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει πρόωρες εκλογές εν μέσω κρίσης
(πηγές: δηλώσεις Προέδρου και στελεχών ΣΥΡΙΖΑ)

Η συγκεκριμένη φοβία του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαψευστεί επανειλημμένα σε όλους τους τόνους. Σήμερα την διέψευσε εκ νέου κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας. Θα ήταν εώς και αστείο αν δεν είχαμε πολύ σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθούμε από τα αντιπολιτευτικά αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Προφανώς και δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα πρόωρων εκλογών για κανέναν απολύτως λόγο. Η Κυβέρνηση έχει σταθερή πλειοψηφία 158 Βουλευτών και απολαμβάνει της στήριξης της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Η ανάγνωση της αναφοράς του Πρωθυπουργού, στο τελευταίο μήνυμά του, για την ανάγκη «λογοδοσίας» μετά την πανδημία, ως δήθεν πρόθεση προσφυγής στις κάλπες δείχνει την αγωνία και τους φόβους της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Βρίσκονται μακριά από τον τρόπο που βιώνει και αντιλαμβάνεται πλέον τα προβλήματα και τις εξελίξεις η ελληνική κοινωνία. Η Ελλάδα βγαίνει πιο ώριμη από τις τελευταίες δοκιμασίες, βάζει στο περιθώριο συνωμοσιολόγους και θεωρητικούς της μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

Πηγές: Πρωτοσέλιδο Documento 12/4/2020, documento.gr, efsyn.gr, social media

Author: Fake News